Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Pieter Leroy

Pieter LeroyProf. dr. Pieter Leroy
Winnaar Universitaire Onderwijsprijs 2012

Hoogleraar Beleidswetenschappelijke milieukunde
Faculteit der Managementwetenschappen

‘Hij daagt studenten uit en stimuleert een actieve deelname en positieve werkhouding.’


Het oordeel van de jury: ‘Bevlogen docent die met plezier college geeft’
Pieter Leroy is een voortreffelijk wetenschapper die bijzonder betrokken is bij de inhoud en de ontwikkeling van zijn vakgebied, de milieuwetenschappen. Zijn bevlogenheid betreft niet alleen zijn bijdrage aan het maatschappelijk debat, maar ook zijn onderwijsprestaties. ‘Met een niet-aflatende energie draagt hij er actief aan bij dat de inzichten op het gebied van milieuvraagstukken en duurzaamheid zich bij studenten verruimen en verankeren.’

Studenten kennen Leroy als ‘een bevlogen docent die met plezier en enthousiasme college geeft’. In zijn colleges, die studenten ervaren als interessant en leerzaam, ‘daagt hij de studenten uit en stimuleert hij een actieve deelname en positieve werkhouding’. Zijn onderwijs wordt altijd beoordeeld met hoge scores in de studentevaluaties.

Leroy levert ook al jaren een essentiële bijdrage aan de vernieuwing van het onderwijs en de verbetering van curricula. Hij was lid en later voorzitter van de opleidingscommissie en lid van de examencommissie. Als voorzitter van de sectie Geografie, planologie en milieu (GPM) heeft hij het voortouw genomen bij de herziening van het curriculum van de bacheloropleiding GPM. Daarnaast is hij actief betrokken bij de internationalisering van de masteropleiding Milieumaatschappijwetenschappen.