Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Universiteitspenning in zilver

De Radboud Universiteitspenning in zilver wordt incidenteel uitgereikt vanwege bijzondere verdiensten voor de Radboud Universiteit.

Zie ook Universiteitspenning in brons


2012

  • Roelof de WijkersloothIr. R.J. de Wijkerslooth, van 2000 tot 2012, voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. In Vox 10 van 2012 wordt er veel aandacht besteed aan De Wijkerslooth en zijn betekenis voor de Radboud Universiteit.

2010

  • Jos van der MeerDr. J.W.M. van der Meer, hoofd van de afdeling van de Nijmeegse Algemeen Interne Geneeskunde, wetenschappelijk directeur van het Institute for Infection, Inflammation and Immunity, voorzitter van de Commissie Internationalisering, vice-president van de KNAW 2010.

2007

  • Binne ZwanenburgProf. dr. Binne Zwanenburg, emeritus hoogleraar Organische chemie (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica). De zilveren penning ontving hij als geestelijk vader van het commercialiseren van wetenschappelijk onderzoek via spin-offbedrijven. Daarnaast leverde hij een grote bijdrage aan de realisering van de nieuwbouw van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

2003

  • Pim LeveltProf. P. Levelt, voormalig directeur van het Max Planck Instituut voor Psycholinguistiek. Eind jaren zeventig was Levelt betrokken bij de oprichting van het Max Planck Instituut. Van 1980 tot 2002 heeft was hij directeur van dit onderzoekscentrum. Verder is hij van 2002 tot 2005 president geweest van de KNAW. Eredoctoraten heeft Levelt van de Universiteit Maastricht, de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Padua en de Katholieke Universiteit Leuven

1991

  • Willy van LieshoutIr. W.C.M. van Lieshout kreeg de penning bij zijn afscheid als voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. Hij stapte over naar de VSNU, de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten. Van Lieshout was een van de uitvinders van wat we nu 'basisvorming' noemen: het brede pakket van vijftien vakken voor iedereen tussen 12 en 15 jaar. En van het idee om HBO-opleidingen te bundelen tot wat we nu 'hogescholen' noemen. Ook stond hij aan de wieg van de twee koepelclubs van hogescholen (de HBO-raad) en universiteiten (de VSNU).

Foto's: De Wijkerslooth: Dick van Aalst; Van der Meer: Eric Scholten; Zwanenburg: archief; Levelt: Bert Beelen; Van Lieshout: archief Radboud Universiteit.