Opening van de Radboud Universiteit in 1923

Radboud 100 jaar

Op 17 oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Dan is de Radboud Universiteit al 100 jaar van betekenis voor onze studenten, onderzoekers en medewerkers, maar ook voor de wereld om ons heen. Vier jij dit bijzondere lustrum met ons mee?

Tijdlijn lustrumjaar

Mei

Van 8 tot en met 14 mei 2023 is er een bomvol feestelijk programma met onder andere Radboud Kids voor basisscholen, Radboud Sounds in Doornroosje en een festival op de campus. Ook uiten we 100 Radboudgebaren.

Oktober

Op 17 oktober 2023 vieren we de officiële verjaardag van de universiteit: de 100e dies natalis. Daarnaast vinden er tussen 16 en 20 oktober verschillende academische en culturele activiteiten plaats, zoals de uitreiking van eredoctoraten vanuit elke faculteit.

Daarnaast vieren de Faculteit der Letteren, Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen en Faculteit der Rechten ook hun 100-jarig bestaan, en bestaat de Faculteit der Managementwetenschappen 35 jaar. Hun programma vind je op hun eigen website.

Verhalen over 100 jaar Radboud Universiteit

Opening universiteit 1923

Radboud100

Katholieke Stans Küller kon niet wachten om te studeren (1923)

Radboud100: katholieke Stans Küller kon niet wachten om te studeren (1923)

Berchmanianum

Zeven nieuwe eredoctoren aan de Radboud Universiteit

Ter ere van haar honderdjarig bestaan reikt de Radboud Universiteit in 2023 zeven eredoctoraten uit. De ontvangers zijn Michael Sandel, Mary Beckman, Geert Corstens, Fabiola Gianotti, Stella Nkomo, Marc Van Ranst en Sandra Graham.

Radboud100 Bierviltje

Hoe word je gelukkig(er)?

Mensen streven naar geluk. Films, series, nieuwssites én wetenschappers onderzoeken al jaren hoe je gelukkig(er) wordt. Hoewel antwoord geven op deze vraag niet gemakkelijk is, springt één theorie over geluk eruit: doe iets voor een ander.

Student in hoodie met opdruk Radboud since 1923

Merchandise

Wil jij helemaal in stijl naar de lustrumactiviteiten? Bezoek de online Radboud Store voor de bekende Radboudhoodies en nog veel meer.

Contact

Wil je meer weten over het 100-jarig lustrum van de Radboud Universiteit, of heb je andere vragen of opmerkingen? Met vragen over de evenementen en het programma contacteer je communicatie [at] ru.nl. Voor mediaverzoeken neem je contact op met woordvoerder Martijn Gerritsen:

Organisatieonderdeel