nvt

100e Dies Natalis

De Dies Natalis op 17 oktober 2023 is een bijeenkomst voor studenten, medewerkers en relaties, ter ere van de 100e verjaardag van de universiteit. Het programma van deze Dies Natalis staat in het teken van het thema 'van betekenis'.

Over de 100e Dies Natalis

Op dinsdag 17 oktober 2023 vierde de Radboud Universiteit haar 100e Dies Natalis met een academische zitting en een eucharistieviering.

De academische zitting vond plaats van 13.30 tot circa 16.30 uur in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen in bijzijn van Koning Willem-Alexander, op de locatie waar exact 100 jaar eerder de festiviteiten plaatsvonden rondom de oprichting van onze universiteit.

Voorafgaand aan de academische zitting, van 10.00 tot 11.30 uur, werd net als 100 jaar eerder een eucharistieviering gehouden in de Molenstraatkerk in Nijmegen.

Aansluitend aan de academische zitting, om ca. 16.30 uur, vond een receptie plaats in De Vereeniging.

Het programma

Tijdens de academische zitting op de Dies Natalis waren er toespraken van onder meer burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en studente Amber Stoelman. We reikten zes eredoctoraten uit en er waren optredens van studenten: Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum, de Studenten Bigband, het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock en de campusdichters Thijs Kersten en Derk Wijkamp.

Bekijk de terugblik

Praktische informatie

De Dies Natalis vindt plaats op dinsdag 17 oktober 2023. De academische zitting is op 17 oktober live te volgen via een livestream op deze pagina.

Eucharistieviering (10.00 - 11.30 uur)

Molenstraatkerk
Molenstraat 37
6511 HA Nijmegen