prof. dr. H.L. Aalbers (Rick)

Hoogleraar - Strategie

prof. dr. H.L. Aalbers (Rick)
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Rick Aalbers is hoogleraar Corporate Restructuring and Innovation bij de sectie Strategisch Management van de Radboud Universiteit. Hij was gastonderzoeker aan het Imperial College London en het Tokyo Institute of Technology. Het onderzoek van Rick richt zich op organisatorische herstructurering en innovatie en draait om de volgende onderzoekslijnen:

• Verantwoorde herstructurering
• Corporate samenwerking en innovatie
• Organisatorische veerkracht

Zijn werk over deze thema's is geaccepteerd voor publicatie door toonaangevende internationale tijdschriften, waaronder Research Policy, Long Range Planning, Journal of Product Innovation Management, MIT Sloan Management Review (winnaar MIT's Richard Beckhard award), Journal of Business Research, Harvard Business Review, Onder andere Social Science and Medicine en het British Journal of Management. Met Routledge verscheen een monografie over Innovatienetwerken.

Als Principal Investigator kreeg hij oonderzoeksbeurzen toegekend op zowel EU- als nationaal niveau (EC horizon2020 / NWO) op thema's die verband houden met technologie en herstructurering. Rick studeerde Business Administration aan de Rotterdam School of Management, een haalde een tweede Master in Business Economics (cum laude) aan de Erasmus Universiteit. Hij behaalde vervolgens zijn PhD in Business and Economics aande Universiteit van Groningen waarvoor hij de beste proefschriftprijs van betreffend jaar ontving (SOM onderzoeksschool). Rick doceert bovenstaande thema's op bachelor-master en executive programme niveau. Voorafgaand aan zijn academische carrière werkte Rick als Manager bij Deloitte Consulting waar hij adviseerde over strategische verandering.

Onderzoeksthema
  • Reorganization, corporate strategy and Innovation
Onderzoeksgroep
  • Strategic Management

Publicaties

Onderzoeksbeurzen en -prijzen

Projecten

Onderwijs

In de media

Curriculum Vitae

Nevenwerkzaamheden