J.F. Bant (Jan) MA

Promovendus - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Promovendus - Radboud Institute for Culture and History

J.F. Bant (Jan) MA
Contactinformatie
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Jan Bant (1995) is promovendus bij het Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. Hij is gespecialiseerd in het verleden en heden van het kolonialisme, het Caribisch gebied en Transatlantische relaties. Verder gaan zijn interesses uit naar (Afro-)Amerikaanse en Caribische literatuur en hedendaagse Amerikaanse politiek. Zijn promotieplek is deels ondergebracht bij de Universiteit van Curaçao.

In zijn promotieonderzoek bestudeert hij de rol van sport voor Caribische gemeenschappen in Nederland en het Caribisch gebied sinds de jaren 1950. In het bijzonder analyseert hij hoe honkbal een rol heeft gespeeld bij processen van thuisvoelen, maar ook in processen van discriminatie en uitsluiting. Ook analyseert hij hoe honkballers uit het Caribisch gebied Nederland hebben veranderd, en of hier sprake is van een 'creolisering' van Europa.

Hij rondde de bachelors Filosofie en American Studies af in Groningen, en de Research Master Colonial and Global History aan de Universiteit Leiden. Voordat hij bij de Radboud Universiteit ging werken, heeft hij onder andere bij de Universiteit van Aruba en bij NWO gewerkt, waar hij betrokken was bij het Caribisch onderzoeksprogramma.

Onderzoeksgroep

Publicaties

Projecten

Onderwijs

In de media

Nevenwerkzaamheden