prof. dr. Y.W.M. Benschop (Yvonne)

Hoogleraar - Strategisch Personeelsmanagement

prof. dr. Y.W.M. Benschop (Yvonne)
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Yvonne Benschop is hoogleraar Organizational Behavior bij het Institute for Management research van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is Hoofd van de Sectie Bedrijfskunde en geeft leiding aan de facultaire onderzoeksgroep Gender and Power in Politics and Management. Zij is daarnaast geaffilieerd aan het Center for Gender in Organizations van Simmons School of Management, te Boston, USA. Zij is Co-Editor in Chief van het wetenschappelijke tijdschrift Organization, associate editor van Gender, Work and Organization, en lid van de editiorial boards van verschillende andere wetenschappelijke tijdschriften. Haar onderwijs, onderzoek en advieswerk gaan over de wijze waarop organisaties hun verantwoordelijkheid voor gender gelijkheid, diversiteit en inclusie vorm en inhoud geven. Ze is bijzonder geïnteresseerd in informele organisatieprocessen die ongelijk reproduceren, en in interventies om organisatieverandering naar meer diversiteit, gelijkheid en inclusie te realiseren. Recente onderzoeksprojecten gaan over gender en inclusie in leiderschap, over de invloed van postfeminisme op organisatieverandering en over intersectionele gelijkheid.
Ze publiceert hierover in tijdschriften zoals Journal of Management Studies, Organization Studies, Human Relations, en Gender Work and Organization.

Publicaties

Onderwijs

Over
Yvonne Benschop onderzoekt de verantwoordelijkheid van organisaties voor vraagstukken rondom gendergelijkheid, diversiteit en inclusie. Welke strategieën en instrumenten helpen organisaties veranderen? Welke rol spelen trainingen, netwerken en inclusief leiderschap?