prof. dr. M.A. Buijzen (Moniek)

Hoogleraar - Behavioural Science Institute
Hoogleraar - Communicatiewetenschap

prof. dr. M.A. Buijzen (Moniek)
Bezoekadres

Thomas van Aquinostraat 4
6525 GD NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9104
6500 HE NIJMEGEN

Buijzen is hoogleraar persuasieve en strategische communicatie. Haar werk aan de Radboud Universiteit focust op de jonge (media)consument binnen het paradigma van de positieve communicatiewetenschap. Zij streeft naar het vergroten en toepassen van communicatiewetenschappelijke kennis om het welzijn van jongeren te bevorderen.

In 2019 ontving ze een prestigieuze Vici subsidie van de de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor een vijfjarig onderzoeksproject naar de implementatie van gezondheidscampagnes via online sociale netwerken van jongeren. Eerder ontving ze een NWO Veni (2003) en Vidi (2008) subsidie voor getalenteerde junior onderzoekers, en een Consolidator Grant van de European Research Council (ERC) . Haar werk werd bekroond met verschillende prijzen van de International Communication Association, de International Conference on Research in Advertising en de Child and Teen Consumption Conference.

Naast onderwijs en onderzoek houdt Buijzen zich bezig met de brug tussen wetenschap en praktijk. In 2011 richtte ze, samen met collega Esther Rozendaal, Bitescience.com op, een toegankelijke en aantrekkelijke online portal voor wetenschappelijke kennis over communicatie en media.

Sinds begin 2020 bekleedt Buijzen de leerstoel Communication and Behavioural Change aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze haar lab en Bitescience voortzet. Buijzen blijft deels verbonden aan de Radboud Universiteit.

Onderzoeksthema Onderzoeksgroep

Publicaties

Projecten

Curriculum Vitae

Nevenwerkzaamheden