C.J.W. Cober MA (Carlijn)

Promovendus - Departement Moderne talen en culturen
Promovendus - Radboud Institute for Culture and History

C.J.W. Cober MA (Carlijn)
Contactinformatie
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Ik ben een PhD-kandidaat die zich specialiseert in hedendaagse literatuur en emotie aan het Radboud Institute of Culture & History (RICH). In mijn PhD-project Reading for Feelings onderzoek ik affectieve literatuurwetenschappelijke processen op basis van de Franse theoreticus Roland Barthes (1915–1980). Met het proefschrift beoog ik een affectieve leespraktijk theoretisch en methodologisch te funderen.

Tijdens de Bachelor Algemene Cultuurwetenschappen en de Research Master Literary Studies (beide cum laude) ben ik aangemoedigd om mijn eigen academische affiniteiten te onderzoeken en mijn enthousiasme met anderen te delen. Mijn onderzoeksverblijf bij het Centre for Uses of Literature (SDU, Odense) heeft me geïnspireerd om literatuurwetenschap te benaderen als een sociaal fenomeen, dat het vermogen heeft om lezers te raken en te verbinden. Als iemand die zelf ooit overmatig kritisch en onverschillig was tegenover literaire teksten, ben ik persoonlijk toegewijd aan het begrijpen en bevorderen van affectieve processen tussen lezers en teksten.

Ik geef met veel plezier onderwijs bij Algemene Cultuurwetenschappen en het Honoursprogramma Hart voor de Wetenschap. Daarnaast organiseer ik shared reading groepen, ben ik co-redacteur van Culture Weekly en publiceer ik regelmatig persoonlijke essays over literatuur.

Onderzoeksbeurzen en -prijzen

Curriculum Vitae

Nevenwerkzaamheden