ir. M. Cornelissen (Margely)

Medewerker - DCC - Technical Support Group
Medewerker - Donders Centre for Cognition
Medewerker - Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour

ir. M. Cornelissen (Margely)
Bezoekadres

Thomas van Aquinostraat 4
6525 GD NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9104
6500 HE NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Om het onderzoek rondom focused ultrasound stimulation te versnellen, is de technische kennis gebundeld en ondergebracht bij de engineers van het FUS initiatief. De engineers vormen een centraal aanspreekpunt voor software en hardware gerelateerde supportvragen.

In mijn functie als Ultrasound Engineer richt ik mij op verschillende taken, waaronder het ontwikkelen van (open-source) software in Python en MATLAB voor de TUS-gemeenschap. Deze software wordt gebruikt om de Ultrasound-apparatuur aan te sturen, softwarelimieten te bepalen, karakterisaties uit te voeren en ultrasound protocollen te simuleren. Daarnaast verleen ik (programmeer)support voor specifieke uitdagingen binnen TUS, zoals het gemakkelijk vaststellen van veiligheidswaarden met behulp van de TUS Calculator (https://www.socsci.ru.nl/fusinitiative/tuscalculator/). Bovendien heb ik een belangrijke rol gespeeld bij het opzetten van de acoustische karakterisatie setup.

Mijn vaardigheden zijn verworven tijdens mijn afgeronde Bachelor in Biomedical Engineering en Master in Medical Engineering aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Tijdens mijn studie heb ik mij o.a. bij Philips gespecialiseerd in het ontwikkelen van ultrasound-gebaseerde, patiëntspecifieke modellen voor cardiovasculaire toepassingen. Vervolgens heb ik ervaring opgedaan als Technisch Consultant Datawarehouse bij ChipSoft en als Java Software Engineer bij AVEVA.

Je kunt me op maandag, woensdag en vrijdag vinden in het Maria Montessorigebouw, kamer 00.326. Op dinsdag en donderdag ben ik bereikbaar via e-mail of telefonisch.

Projecten

Nevenwerkzaamheden