dr. F. Van Dam (Frederik)

Universitair docent - Departement Moderne talen en culturen
Universitair docent - Radboud Institute for Culture and History

dr. F. Van Dam (Frederik)
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdagochtend, woensdag, donderdag, vrijdagochtend

Frederik Van Dam verzorgt onderwijs over moderne Europese literatuur in verschillende opleidingen, waaronder de BA Algemene cultuurwetenschappen, de minor Literature & Society, de MA Letterkunde, en de Research MA Historical, Literary, and Cultural Studies.

In zijn onderzoek richt hij zich momenteel op de rol van literatuur in maatschappelijke debatten, en op de verhouding tussen literatuur en diplomatie in het bijzonder. Hij heeft een achtergrond in de anglistiek en heeft een expertise opgebouwd in het onderzoek naar de negentiende-eeuwse roman. Op dit moment werkt hij aan twee projecten, over (1) de verbeelding van internationale samenwerking in Engelstalige poëzie, en (2) over Centraal-Europees modernisme en internationale onderhandelingen over infrastructuur in het interbellum.

Hij tracht de resultaten van zijn onderzoek en van andere onderzoekers te verspreiden op creatieve manieren, wat heeft geleid tot een graphic novel over een negentiende-eeuwse roman, een documentaire over een prominente literatuurwetenschapper, een bordspel dat draait rond onderzoeksfinanciering, en interviews met hedendaagse schrijvers.

Hij is de voorzitter van het European Consortium for Humanities Institutes and Centres, de co-voorzitter van de Radboud Jonge Akademie, een redacteur van het European Journal of English Studies, en de trekker van onderzoeksgroep SCARAB.

Onderzoeksthema
  • Europese literatuur en diplomatie
Onderzoeksgroep

Publicaties

Onderwijs

Curriculum Vitae

Nevenwerkzaamheden