T.O. Delpeut (Thomas) MA

Docent - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Docent - Radboud Institute for Culture and History

T.O. Delpeut (Thomas) MA
Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Thomas Delpeut (1988) is docent Cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit. Hij is gespecialiseerd in muziekculturen vanaf 1800 vanuit een maatschappelijk perspectief.

In 2014 ronde Thomas zijn studie af in Geschiedenis (Research Master, cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam en werkte daar in 2015 als pre-PhD fellow aan een Digital Humanities project. In de BMGN-Low Countries Historical Review publiceerde hij een evaluatie van het huidige Nederlandse en internationale onderzoek naar 19-eeuwse muziek- en concertgeschiedenis (-> gratis download; https://doi.org/10.18352/bmgn-lchr.9855). Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn promotieonderzoek, dat zich richt op de Nederlandse 19-eeuwse concertcultuur – waaronder aandacht voor thema’s als concertprogrammering, muziekjournalistiek, sociale samenstelling van publiek, en luisterervaringen.

Naast zijn werk als docent en onderzoeker is Thomas ook bestuurslid van zowel de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis als de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek.

NB Volg je aankomend semester ‘Onderzoekslaboratorium’ bij de opleiding Geschiedenis aan de Radboud Universiteit (studiejaar 2022-2023)? Tijdens mijn colleges zullen we in het Regionaal Archief Nijmegen de veelzijdige dimensies van 'Muziekstad Nijmegen' bestuderen.

Onderzoeksthema

Publicaties

Projecten

Nevenwerkzaamheden