dr. M.L. van Engen (Marloes)

Universitair hoofddocent - Strategisch Personeelsmanagement

dr. M.L. van Engen (Marloes)
Contactinformatie
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Ik ben als universitair hoofddocent Transformatiemanagement verbonden aan het Institute for Management Research, SHRM, Radboud Universiteit, Nederland. Mijn passie in onderwijs en onderzoek ligt in het begrijpen van diversiteit,ongelijkheid en inclusie in organisaties, het bevorderen van inclusief leiderschap en inclusieve organisaties, en in duurzaamheid in het combineren van werk en privé.
In al mijn werk streef ik naar het bevorderen van duurzame verandering, bijvoorbeeld door co-creatie van onderzoek samen met belanghebbenden in organisaties, en in het onderwijs bijvoorbeeld door met studenten samen te werken in projecten en hen te ondersteunen in het verkennen van hun individuele sterke punten. Na mijn rol als hoofdonderzoeker van verschillende onderzoeksprojecten over gendergelijkheid in de academische wereld, werd ik benoemd tot Chief Diversity Officer voor Tilburg University (2013-2018), waarbij ik het College van Bestuur adviseerde en de afdeling Genderbeleid aanstuurde.
Als gastwetenschapper heb ik gewerkt aan Northwestern University (Chicago, VS), de University of Queensland (Brisbane, Australië), Monash University (Melbourne, Australië), het Indian Institute of Science (Bangalore, India) en Addis Abeba University (Addis Abeba, Ethiopië). Ik heb deelgenomen aan een aantal EU Horizon 2020 projecten over transformatieve verandering.
Ik heb onder meer gepubliceerd in Journal of Applied Psychology, Psychological Bulletin, Leadership Quarterly, Career Development International, Organizational Behavior and Human Decision Processes, Journal of Organizational and Occupational Psychology, Journal of Social Issues, International Journal of Human Research Management, Studies in Higher Education, Human Resources Management Review en de Academy of Management Annals.