dr. M. Faber (Myrthe)

Postdoc - Donders Centre for Cognitive Neuroimaging
Postdoc - Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour

dr. M. Faber (Myrthe)
Bezoekadres

Kapittelweg 29
6525 EN NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9101
6500 HB NIJMEGEN

Ik ben werkzaam als tenure track assistant professor in Communication & Cognition aan Tilburg University en ik ben een research affiliate in de Statistical Imaging Neuroscience groep van Prof. Dr. Christian Beckmann aan het Donders Centre for Cognitive Neuroimaging. Ik werk daarnaast samen met de Narrative, Cognition, and Communication groep aan de Radboud Universiteit Centre for Language Studies. In 2019 heb ik een NWO Veni beurs gekregen voor het project "Verveeld of vervoerd? De rol van spontane gedachten tijdens lezen".

Wanneer, hoe, en waarom dagdromen ('mind wanderen') we? Ik ben geinteresseerd in de relatie tussen cognitie, het brein, en dagdromen. Mijn onderzoek richt zich op hoe dagdromen beïnvloed worden door iemands directe omgeving, en hoe hersennetwerken samenwerken in het creëren van spontane gedachten. Ik combineer gedragsonderzoek (voornamelijk leesgedrag gemeten met eye tracking) en hersenonderzoek met het ontwikkelen van nieuwe methodes om de staat van 'dagdromen' te meten uit oogbewegingen en hersenactiviteit.

Daarnaast heb ik een sterkte interesse in semantisch en episodisch geheugen. Mijn onderzoek richt zich op hoe de architectuur van het brein er voor zorgt dat we ons (spontaan) dingen herinneren, en hoe die herinneringen al dan niet intact blijven. Ik bestudeer daarom de functionele neuroanatomie van de taal- en geheugengebieden van ons brein, en hun ontwikkeling.

Voordat ik als postdoctoraal onderzoeker aan het Donders Instituut kwam werken (2017-2020) was ik postdoctoraal onderzoeker in aan de University of Notre Dame (USA). Ik heb mijn PhD in Psychologie (2016) gedaan aan de University of York (UK).

Nevenwerkzaamheden