prof. dr. C.R.M.G. Fluit (Lia)

Hoogleraar - Faculteit der Medische Wetenschappen (Radboudumc)

prof. dr. C.R.M.G. Fluit (Lia)
Bezoekadres


Werkdagen woensdag, donderdag, vrijdag

Lia Fluit werkt bij de Radboudumc Health Academy waar zij leiding geeft aan de onderzoeksgroep Research on Learning and Education. In haar onderzoek en onderwijs richt ze zich op het creëren van stimulerende, krachtige en veilige leer-werkomgevingen om professionals de omgeving te bieden waarin zij innovatieve, persoonsgerichte zorg kunnen realiseren en waarin startende professionals goed kunnen worden opgeleid. ‘We willen zorgprofessionals opleiden die hun hele werkende leven blijven leren om persoonsgerichte en innovatieve zorg te bieden en hier ook zelf regie in kunnen en durven nemen. Onderzoek verschaft ons inzichten over hoe we dit kunnen realiseren en wat hierbij helpt of juist belemmert.’

De thema’s die in haar onderzoek naar werkplekleren veel terugkomen zijn het inter- en intra-professioneel leren en werken, het leren en de transfer van complexe vaardigheden naar de praktijk, feedback en dan met name upward feedback en veilige en stimulerende leer/werkomgevingen. Zij is daarnaast verbonden aan het Teaching and Learning Centre van de Radboud Universiteit als themaleider onderzoek van onderwijs en is projectleider van een landelijk NRO-project over adaptieve expertise ontwikkeling in werk-gerelateerde contexten.

Projecten

In de media

Nevenwerkzaamheden

Over
Lia Fluit geeft leiding aan de onderzoeksgroep Research on Learning and Education van de Radboudumc Health Academy. In haar onderzoek richt zij zich op krachtige en veilige leer-werkomgevingen voor zorgprofessionals. Als themaleider onderwijsonderzoek binnen het TLC stimuleert zij collega-docenten om op onderzoek uit te gaan in hun eigen onderwijs.