prof. dr. A.J. van Gool (Alain)

Hoogleraar - Faculteit der Medische Wetenschappen (Radboudumc)

prof. dr. A.J. van Gool (Alain)
Bezoekadres

Geert Grooteplein-Zuid 10
6525 GA NIJMEGEN
Interne postcode: 774

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend

Alain van Gool is professor Personalized Healthcare op het Radboudumc, daar betrokken bij vertaling van omics data naar nieuwe diagnostiek en coördinatie van de technologische infrastructuur van het Radboudumc. Hij combineert dat met een rol als toegepaste biomarker wetenschapper bij TNO. Alain heeft 15 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van biomarkers voor translational medicine en personalized healthcare, al werkend in dit veld in farma, academia en medische centra in Europa, USA en Azië.

Alain combineert een rol als toegepaste biomarker wetenschapper bij TNO met een leerstoel als professor Personalized Healthcare op het Radboudumc, daar betrokken bij vertaling van omics data naar nieuwe diagnostiek en coördinatie van de technologische infrastructuur van het Radboudumc. Alain heeft 15 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van biomarkers voor translational medicine en personalized healthcare, al werkend in dit veld in farma, academia en medische centra in Europa, USA en Azië.

Professor Alain van Gool heeft een sterke passie voor toepassing van biomarkers in translational medicine en personalized healthcare. Zijn professionele achtergrond sinds 1991 is een combinatie van academia, farma, toegepast onderzoeksinstituut en universitair medisch centrum. Alain is een sterke vcorstander van open innovatie netwerken, en heeft meerdere technologische biomarker laboratoria, cross-functional expert teams, therapeutische project teams en publiek-private consortia geleid, velen ervan gericht op het ontdekken, ontwikkelen en implementeren van biomarkers in diverse therapeutische gebieden. Zijn technologische expertise is met name op ‘omics’ analyses, analytische biomarkers en toepassing in translationeel wetenschappelijk onderzoek.

Publicaties

Projecten

Onderwijs

Nevenwerkzaamheden