F.M. Hammecher (Frank)

F.M. Hammecher (Frank)
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag

Frank Hammecher is programma directeur voor projectmatige verbetertrajecten in de universitaire bedrijfsvoering, in het bijzonder voor het creëren van feedback loops (de lerende organisatie) en onderzoek naar beleidsefficiency en -effectiviteit.

In de vijfjarige bestuursperiode, van mei 2017 tot mei 2022, was Hammecher directeur bedrijfsvoering van de faculteit FTR. Voorafgaand heeft hij gewerkt als instituutsmanager bij de faculty of science van de Universiteit van Amsterdam, bij Facilities & Support van de Vrije Universiteit, de luchthaven Schiphol en bij diverse andere private ondernemingen.

Opgeleid in bedrijfskunde, kwaliteitskunde en techniek ligt zijn focus op het creëren en onderhouden van een heldere, transparante bedrijfsvoering met als kernelement het ontwikkelen en aanmoedigen van een initiatiefrijke academische omgeving die professioneel wordt gefaciliteerd.

Naast zijn aanstelling verricht Hammecher persoonlijk onderzoek naar de expressie van cultureel en historisch beïnvloede, talige relaties tussen urbanisatie en geografische perspectieven in de lage landen.

Hammecher was langdurig bestuurslid van het Hugo de Vriesfonds dat financiële ondersteuning biedt aan kleinschalige projecten voor wetenschappelijk onderzoek, educatie en publicaties op het gebied van de botanie.

Curriculum Vitae