prof. dr. A.A.J. van Hoorn (André)

Hoogleraar - Internationale Economie

prof. dr. A.A.J. van Hoorn (André)
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Werkdagen maandagochtend, dinsdagochtend, woensdag, donderdag, vrijdag

André van Hoorn is sinds augustus 2016 verbonden aan de Radboud Universiteit. Hij studeerde Economie aan de Universiteit Tilburg en promoveerde aan de Radboud Universiteit. Daarnaast heeft hij de Beroepsopleiding Financieel Economisch Beleidsmedewerker (BoFEB) gevolgd, waarbij hij in dienst was van het Ministerie van Economische Zaken. Van 2005-2010 werkte hij aan de Radboud Universiteit. Gedurende deze periode was hij ook trainee bij de OESO. Van 2010-2016 was André verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast was hij in '13/'14 fellow-in-residence aan het Hanse-Wissenschaftskolleg Institute for Advanced Study in Duitsland.

André heeft een grote verscheidenheid aan cursussen verzorgd, voornamelijk op het gebied van internationale instituties en gedrag. Daarnaast is hij actief als lid van diverse werkgroepen.

André’s onderzoek richt zich op twee onderling samenhangende thema's:
- Het eerste thema betreft het meten en beschrijven van diverse vormen van verschillen en afstanden tussen landen en andere zoals groepen zoals etniciteiten (e.g., culturele verschillen);
- Het tweede thema betreft de impact van deze verschillen en afstanden tussen groepen op economische actoren en op hun sociaaleconomische interacties met actoren die tot andere groepen behoren.

In zijn onderzoek combineert André economie en bedrijfskunde met sociologie en psychologie. Zijn werk is gepubliceerd in diverse toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften waaronder Journal of Development Economics, Journal of International Business Studies, Proceedings of the National Academy of Sciences USA en American Sociological Review. Daarnaast publiceert hij regelmatig in Nederlandstalige vaktijdschriften.

Expertises: Internationale economie; mondialisering & identiteit; culturele waarden & normen; geluk & economische ontwikkeling

André's publicaties zijn beschikbaar via research services maar een email sturen kan ook.

Onderzoeksthema
  • - Internationale economie vanuit het perspectief van gedragseconomie en institutionele economie

Publicaties

Onderzoeksbeurzen en -prijzen

Onderwijs

Curriculum Vitae