prof. dr. A.A.J. van Hoorn (André)

Hoogleraar - Internationale Economie

prof. dr. A.A.J. van Hoorn (André)
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdagochtend, woensdagochtend, donderdag, vrijdag

André van Hoorn is econoom en doet onderzoek naar en doceert over ongelijkheid, overeenkomsten en sociaaleconomische interacties tussen leden van verschillende sociale groepen.

Hij heeft een grote verscheidenheid aan cursussen verzorgd, voornamelijk op het gebied van internationale instituties en gedrag. Zijn onderzoek richt zich op twee onderling samenhangende thema's:
1. Het eerste thema betreft het meten en beschrijven van diverse vormen van verschillen/overeenkomsten en afstanden tussen landen en andere groepen zoals etniciteiten (e.g., culturele verschillen, sociaal-economische ongelijkheid);
2. Het tweede thema betreft de impact van deze verschillen en afstanden tussen groepen op economische actoren en op hun sociaaleconomische interacties met actoren die tot andere groepen behoren.

In zijn onderzoek combineert André economie en bedrijfskunde met sociologie en psychologie. Zijn werk is gepubliceerd in diverse toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften waaronder Journal of Development Economics, Journal of International Business Studies, Proceedings of the National Academy of Sciences USA en American Sociological Review. Daarnaast publiceert hij regelmatig in Nederlandstalige vaktijdschriften.

Expertises: Mondialisering & identiteit, waarden, social normen & cultuur, geluk & economische ontwikkeling

Onderzoeksthema
  • Verschillen en sociaaleconomische interacties tussen leden van sociale groepen

Publicaties

Onderzoeksbeurzen en -prijzen

Onderwijs

Curriculum Vitae

Nevenwerkzaamheden