dr. P.M.R. Hulsenboom (Paul)

Medewerker onderwijsontwikkeling - Departement Moderne talen en culturen
Medewerker onderwijsontwikkeling - Radboud Institute for Culture and History

dr. P.M.R. Hulsenboom (Paul)
Contactinformatie
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Paul Hulsenboom (1990) voltooide de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit, alwaar hij vervolgens afstudeerde binnen de Research Master Literary Studies (beide cum laude). Tijdens zijn studie deed hij bovendien onderzoek aan het Corpus Christi College aan de University of Oxford en was hij vier keer student-assistent. Zijn in delen uitgegeven MA scriptie, getiteld 'The Sarmatian Horace in Antwerp: Three authors praise Sarbiewski' (2013), betrof Neo-Latijnse lofdichten uit het 17e-eeuwse Antwerpen, gericht aan de Poolse dichter Maciej Kazimierz Sarbiewski (1595-1640). Zijn publicaties hebben voornamelijk betrekking op historische culturele interactie tussen Polen en de Nederlanden.

Vanaf 1 november 2016 werkt Paul Hulsenboom onder begeleiding van prof. dr. Johan Oosterman en dr. Lotte Jensen aan een proefschrift over de ontwikkeling van het Polenbeeld in Nederland en het Nederlandbeeld in Polen, van 1618 tot 1864, en de Nederlandse en Poolse identiteit zoals die daarin tot uiting komt. Hij maakt daarbij gebruik van Nederlandse, Poolse en Latijnse bronnen: van reisverslagen tot pamfletten en van gedichten tot romans. Ook vertalingen van teksten over Nederland of Polen behoren tot het onderzoekscorpus.

In zijn vrije tijd is Paul Hulsenboom actief als vertaler Pools-Nederlands. Hij heeft beurzen ontvangen voor zowel zijn onderzoek als zijn vertaalwerk.

Onderzoeksthema
  • Nederlands-Poolse beeldvorming en identiteit
Onderzoeksgroep
  • Europe and (Trans)national Identities

Publicaties

Onderzoeksbeurzen en -prijzen

Projecten

Nevenwerkzaamheden