prof. dr. C.J.M. Klijn (Karin)

Principal Investigator - Donders Community for Medical Neuroscience
Principal Investigator - Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour
Hoogleraar - Faculteit der Medische Wetenschappen (Radboudumc)

prof. dr. C.J.M. Klijn (Karin)
Contactinformatie
Bezoekadres

Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Interne postcode: 664

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Na het afronden van haar opleiding tot neuroloog was Karin Klijn in 2013 gedurende een jaar werkzaam als stroke fellow, op de stroke unit van het Royal Perth Hospital, Perth, Western Australia, onder leiding van Graeme J Hankey, MD, FRCP, FRCP (Edin), FRACP.
Vanaf 2004 tot 2015 was zij werkzaam als neuroloog in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In juni 2015 werd zij benoemd tot hoofd van de afdeling Neurologie in het Radboudumc en tot hoogleraar Neurologie aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit met als leeropdracht Neurologie. Zij is tevens plaatsvervangend opleider.
De onderzoeksactiviteiten van Klijn liggen op het gebied van de neurovasculaire ziekten. Naast haar onderzoek naar haemodynamische aspecten bij patiënten met een herseninfarct, legt zij zich in de laatste jaren in het bijzonder toe op etiologisch, diagnostisch en prognostisch onderzoek naar hersenbloedingen. Zij ontving in de afgelopen jaren diverse grants, waaronder een Clinical Established Investigator grant van de Nederlandse Hartstichting voor onderzoek naar hersenbloedingen.

Publicaties

Projecten

Nevenwerkzaamheden