S. Kochhar (Suhaavi)

Promovendus - Behavioural Science Institute
Docent - Ontwikkelingspsychologie
Promovendus - Orthopedagogiek: Gezin en Gedrag

S. Kochhar (Suhaavi)
Bezoekadres

Thomas van Aquinostraat 4
6525 GD NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9104
6500 HE NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Op dit moment ben ik promovendus aan de BSI, Radboud Universiteit Nijmegen. Daarvoor heb ik mijn bachelor Psychologie gedaan aan Ashoka University in India en de research master in Psychologie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. Door stages en onderzoeksprojecten tijdens mijn studie heb ik een grote interesse ontwikkeld in interventiewetenschap en verslaving, met een sterke achtergrond in methodologie.

Toen ik opgroeide in India zag ik een schril contrast tussen de behoefte aan hulpmiddelen voor mentale gezondheid en het gebrek daaraan. Door technologische ontwikkelingen kunnen we kilometers maken om deze kloof te overbruggen en ik probeer op dit moment mijn steentje bij te dragen. Als onderdeel van mijn PhD zijn we bezig met het (her)ontwerpen van HitnRun, een smartphonegame om jongeren te helpen bij het stoppen met roken. We zijn een multidisciplinair team van wetenschappers en gamedesigners die samen met de doelgroep en maatschappelijke belanghebbenden werken aan een effectieve, aantrekkelijke en leuke interventie. Blijf kijken voor de nieuwe versie van de game, Detour!

Naast mijn promotieproject begeleid ik studenten bij het schrijven van hun bachelorscriptie en leid ik werkgroepen in het bachelorvak Ontwikkelingspsychologie. Ik ben ook lid van labgroepen waaronder het GEMH lab, de SAF groep en de DP groep. Ons SAF-team heeft ook een blog over middelengebruik en eetgedrag waar we recent onderzoek kort samenvatten om de toegankelijkheid te vergroten, je kunt het hier bekijken: https://rad-blog.com/

Onderzoeksgroep

Nevenwerkzaamheden