prof. dr. J.A.M. Kremer (Jan)

Hoogleraar - Faculteit der Medische Wetenschappen (Radboudumc)

prof. dr. J.A.M. Kremer (Jan)
Contactinformatie
Bezoekadres

Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Interne postcode: 630

Mediacontacten verlopen via de persvoorlichting Radboudumc, tel. (024) 361 89 10.

Kremer studeerde eerst drie jaar biologie en daarna geneeskunde. Na zijn studie deed hij zijn promotieonderzoek in Nijmegen naar het herstel van de menstruele cyclus na een bevalling. Zijn opleiding tot gynaecoloog doorliep hij in Nijmegen en Den Bosch. Na het afronden daarvan in 1996 werkt hij in Nijmegen als hoofd van het IVF team. Tot 2011 heeft hij leiding gegeven aan dit team en daarna heeft hij de transitie gemaakt naar een grote patiëntgerichte organisatie.

In 2003 initieerde hij de ‘Digitale IVF Poli’, een online community van de IVF patiënten in de Nijmeegse kliniek, waar patiënten onder andere een medisch dossier online kunnen beheren. De Digitale IVF Poli is beloond met meerdere prijzen en nominaties en is inmiddels opgeschaald, zodat onder meer nu alle patiënten in het Radboudumc hun dossier kunnen inzien. Samen met prof. Bas Bloem startte hij in 2009 MijnZorgnet, een platform voor online communities in de zorg.

Kremer heeft tot nu toe 29 promovendi succesvol begeleid tot een promotie en begeleidt nu 3 promovendi. Zijn onderzoeksthema was aanvankelijk gefocust rondom kwaliteit van zorg in de voortplantingsgeneeskunde en is nu verschoven naar patiëntgerichte innovatie, al dan niet met online tools in de hoofdrol. Hij is (mede-)auteur van meer dan 180 peer-reviewed publicaties. Zijn leeropdracht is in de 2013 omgezet in patiëntgerichte innovatie, passend bij zijn missie om op verantwoorde wijze de zorg meer vanuit het perspectief van de patiënt in te richten.

Publicaties

Nevenwerkzaamheden