dr. F. Landau-Donnelly (Friederike)

Universitair docent - Sociale Geografie

dr. F. Landau-Donnelly (Friederike)
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Werkdagen maandagmiddag, dinsdag, woensdag, donderdag

Ik ben een interdisciplinaire stadswetenschapper (Ph.D. 2017 Urban Sociology, Technische Universiteit, Darmstadt, Duitsland; M.A. 2012 Politieke filosofie, Brock Universiteit, Canada) geïnteresseerd in de politiek van de openbare ruimte en omstreden verhalen rond de ‘creatieve stad’. In mijn empirisch gefundeerde, theoretisch ambitieuze onderzoek verweef ik politieke theorieën over conflict, macht en stedelijke ruimte met literatuur over artistiek activisme, sociale bewegingen en burgerlijke zelforganisatie.

Ik ben enthousiast over interdisciplinaire, internationale samenwerkingen met studenten en onderzoekers die nieuwsgierig zijn naar de radicale geconstrueerdheid van het sociaal-ruimtelijk leven.

Ik ben geïnteresseerd in het begeleiden van bachelor-, master- en doctoraalscripties die betrekking hebben op de politiek van de openbare ruimte, artistiek en curatorieel activisme, culturele beleidsinterventies in de richting van intersectionaliteit en gelijkheid, en publieke kunstprojecten over de hele wereld.

Publicaties

Onderzoeksbeurzen en -prijzen

Projecten

Onderwijs

In de media

Curriculum Vitae

Nevenwerkzaamheden