E.H. Langeveld (Eeva) MA

Promovendus - Departement Moderne talen en culturen
Promovendus - Radboud Institute for Culture and History

E.H. Langeveld (Eeva) MA
Contactinformatie
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Eeva Langeveld is een PhD kandidaat bij RICH. Haar promotieonderzoek "Imperial Pasts in Contemporary Comics: Interrogating German and Dutch Colonialism through Word and Image" gaat over hedendaagse strips en representaties van de koloniale geschiedenis van Nederland en Duitsland.

Met behulp van de methode van cultural analysis richt ze zich in haar onderzoek voornamelijk op graphic novels, educatieve strips en webcomics. De vergelijking tussen Nederland en Duitsland maakt het mogelijk om transnationale discoursen en nationale bijzonderheden te bestuderen van deze twee landen die een zeer verschillend koloniaal verleden hebben, maar die vandaag de dag overlappende vormen van herinneringscultuur hebben. Het doel van het project is om bij te dragen aan postkoloniale debatten door aandacht te besteden aan nieuwe en productieve grafische interventies in het culturele archief.

Eeva heeft een BA diploma van het Amsterdam University College en een MA National and Transnational Studies en een MA Social Anthropology van de Universiteit van Münster (Duitsland). Andere onderzoeksinteresses zijn kinderliteratuur, audiovisuele etnografie en life writing.

Publicaties

Nevenwerkzaamheden