dr. M.E.M. Lansu (Monic)

Universitair docent - Methoden

dr. M.E.M. Lansu (Monic)
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Monic Lansu is verbonden aan de leerstoel Methoden die zich specialiseert in participatieve methoden voor strategische besluitvorming zoals Group model building en serious games. De kennis en visie van alle betrokkenen staan hierbij centraal bij de analyse van een probleem en de daaropvolgende beleidsbeslissingen.

Toegerust met een carrière in het bedrijfsleven, een levenslange interesse in gender en een recente master in sociale psychologie, gespecialiseerd in sociaal-psychologische barrières voor gendergelijkheid, heeft Monic in 2014-2018 promotie-onderzoek gedaan aan de Radboud Universiteit. Haar actieonderzoek richtte zich op de manier waarop participatieve modelbouw - group model building - werkt als een interventiemethode voor gendergelijkheid in de wetenschap.

Na haar promotie is Monic aan de Radboud Universiteit verbonden als universitair docent bij de leerstoel Methoden. Haar onderzoek richt zich onder andere op machtsdynamiek in besluitvormingsprocessen en op informatieveiligheid als organisatieprobleem.

Onderzoeksthema
  • interventiemethoden
Onderzoeksgroep
  • Hotspot Gender en Power

Publicaties

Projecten

Onderwijs

Curriculum Vitae

Nevenwerkzaamheden