C.R. Meijer (Charlotte) MA

Promovendus - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Promovendus - Radboud Institute for Culture and History

C.R. Meijer (Charlotte) MA
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Charlotte Meijer is promovendus aan de afdeling Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid van de Radboud Universiteit. Zij is gespecialiseerd in mens-diergeschiedenis en in het bijzonder in de geschiedenis van insecten. Verder gaan haar interesses uit naar ecologische geschiedenis, de Vroegmoderne Tijd en ideeëngeschiedenis.

Met haar onderzoek 'Bugging Bugs' onderzoekt zij de veranderende relaties tussen mensen en insecten in de periode 1650-1900. Centraal hierin staat de opkomst van het negatieve narratief. Waarom worden veel insecten tegenwoordig als vies en ongewenst gezien? En hoe hangen deze ideeën samen met concepten als gender, klasse en ras? In dit project worden cultuurgeschiedenis, sociale geschiedenis, wetenschapsgeschiedenis en ecologische geschiedenis samengebracht om een kritisch licht te werpen op onze huidige omgang met insecten.

Eerder voltooide Charlotte de Bachelor en Onderzoeksmaster Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook werkzaam was als onderzoeks- en onderwijsassistent. Daarna werkte zij aan het NIOD als onderzoeksassistent binnen het NS project.

Onderzoeksgroep

Publicaties

Onderzoeksbeurzen en -prijzen

Projecten

Nevenwerkzaamheden