prof. dr. S.V. Meijerink (Sander)

Hoogleraar - Planologie
Afdelingsvoorzitter - Sectie Geografie, Planologie en Milieu

prof. dr. S.V. Meijerink (Sander)
Contactinformatie
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Sander Meijerink is Hoogleraar Water Governance. Zijn onderzoek richt zich op vraagstukken van water governance en klimaatadaptatie in internationaal vergelijkend perspectief. Onderzoeksthema's zijn overstromingsrisicobeheer, omgaan met waterschaarste en droogte, waterkwaliteitsbeheer en de klimaatadaptieve stad. Sander Meijerink coördineert de Master specialisatie 'Cities, Water and Climate Change' van de Master Planologie, en verzorgt onderwijs in de internationale Master Transnational ecosystem-based water management en in de Bachelor Geografie, Planologie en Milieu.

Sander Meijerink studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en promoveerde cum laude aan de TU Delft (1998). Vervolgens werkte hij vijf jaar in de praktijk van het regionale waterbeheer. Sinds 2003 is hij verbonden aan de Radboud Universiteit, achtereenvolgens als post-doc onderzoeker, universitair (hoofd)docent en sinds 2019 als hoogleraar.

Publicaties

Nevenwerkzaamheden

Over
Zijn onderzoek richt zich op vraagstukken van water governance en klimaatadaptatie in internationaal vergelijkend perspectief. Onderzoeksthema's zijn overstromingsrisicobeheer, omgaan met waterschaarste en droogte, waterkwaliteitsbeheer en de klimaatadaptieve stad.