J.E. den Oudsten MA (Jessica)

Promovendus - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Docent - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Promovendus - Radboud Institute for Culture and History

J.E. den Oudsten MA (Jessica)
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Jessica den Oudsten (1995) is gespecialiseerd in vroegmoderne maritieme geschiedenis en migratiegeschiedenis. Haar PhD project ‘Integration and Social Mobility: The Descendants of Early Modern Immigrants in Amsterdam, 1660-1811’ focust op één van de belangrijkste vragen binnen de Nederlandse migratiegeschiedenis: wat gebeurde er met de nakomelingen van de honderdduizenden Duitsers, Vlamingen en Scandinaviërs die in de vroegmoderne tijd naar de Nederlandse Republiek emigreerden? Het project zoomt in op Amsterdam tussen 1660 en 1811 en onderzoekt de processen van integratie en sociale mobiliteit van de nakomelingen van vroegmoderne immigranten.

Jessica studeerde Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden. Eerder was zij werkzaam bij het Huygens ING binnen de projecten ‘Dutch Prize Papers’, ‘Zeevarenden op de koopvaardij, 1850-2000’ en ‘Maritime careers’.

Momenteel werkt ze ook als datacurator bij het Stadsarchief Amsterdam, binnen het project ‘Alle Amsterdamse Akten’. Het doel van dit project is om het rijke notariële archief van Amsterdam te digitaliseren en te indexeren.

Publicaties

Onderwijs

Nevenwerkzaamheden