S.J. Ploeg (Solange) MPhil

Beurspromovendus - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Beurspromovendus - Radboud Institute for Culture and History

S.J. Ploeg (Solange) MPhil
Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Ik ben promovendus bij de afdeling Politieke Geschiedenis en maak deel uit van het internationale onderzoeksproject 'The Voice of the People. Popular Expectations of Democracy in Postwar Europe', geleid door Dr. Harm Kaal. Voor mijn promotieonderzoek onderzoek ik hoe veranderingen in het medialandschap en de opkomst van nieuwe mediapraktijken, zoals opiniepeilingen en televisieprogramma's, invloed hadden op ideeën over democratie en politieke vertegenwoordiging in Nederland tussen 1945 en de jaren tachtig.

Ik ben opgeleid aan de Universiteit Leiden (BA en MPhil in Geschiedenis, Program: Politics, Culture and National Identities, 1789-present') en de Universiteit van St. Andrews, Schotland. Tijdens mijn studie werkte ik als onderzoeksstagiaire aan de Universiteit Leiden (project: 'An Anthology and History of Dutch Political Eloquence') en liep ik stage bij de Dienst Analyse en Onderzoek van de Tweede Kamer. Mijn onderzoeksinteresses zijn West-Europese 19e en 20e eeuwse politieke cultuur, politieke retoriek, mediamonarchieën en de relatie tussen wetenschap en politiek.

Sinds 2021 ben ik mede-coördinator van de onderzoeksgroep 'Patterns of Political Interaction' aan het Radboud Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (RICH). In het najaar van 2022 was ik gastonderzoeker aan de afdeling Mediageschiedenis van de Universiteit van Lund, Zweden.

Onderzoeksthema Onderzoeksgroep

Publicaties

Projecten

Onderwijs

Nevenwerkzaamheden