A.M. Råmark (Aliisa) MSc

Promovendus - Departement Moderne talen en culturen
Promovendus - Radboud Institute for Culture and History

A.M. Råmark (Aliisa) MSc
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Aliisa Råmark is promovendus aan de Radboud Universiteit bij het Research Institute for Culture and History (RICH). Haar onderzoek richt zich op conservering en digitaal/virtueel erfgoed. Momenteel analyseert ze de mogelijkheden en uitdagingen van het implementeren van nieuwe technologie op lastige erfgoedlocaties. Verder is ze geïnteresseerd in geheugenstudies, multiperspectiviteit, toegankelijkheid en donker erfgoed.

Haar promotieonderzoek maakt deel uit van het overkoepelende EU-project MEMORISE en is gericht op de evaluatie van het gebruik van een virtueel interactief platform voor de betrokkenheid, verkenning en educatie over Heritage on Nazi Persecution (HNP) (Nederlands: erfgoed gerelateerd aan nazi-vervolging). De digitale platforms in kwestie zijn een Augmented Reality (AR) en een web-based interactieve verkenning die virtuele reconstructies van voormalige nazikampen weergeven. Ze zal bovendien analyseren hoe visuele lagen, verhaallijnen met meerdere perspectieven, individualisering en actief leren het leerproces en de collectieve geheugenvorming van HNP beïnvloeden.

Aliisa behaalde eerder een Master of Science in Conservering aan de Universiteit van Göteborg en een Bachelor in Kunst en Cultuur in Restauratie aan de South-Eastern Finland University of Applied Sciences (XAMK). Haar masterscriptie onderzocht de visualisatie van rotskunst in het Noordse klimaat met behulp van AR-technologie.

Publicaties

Projecten

Nevenwerkzaamheden