P.R. Reef (Paul)

Promovendus - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Promovendus - Radboud Institute for Culture and History

P.R. Reef (Paul)
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Paul Reef (1995) is een promovendus aan het Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid (GKO), gespecialiseerd in de moderne politieke geschiedenis van Europa, sportgeschiedenis en internationale organisaties.

Zijn promotieonderzoek bestudeert de opkomst en transnationalisering van protest tegen het organiseren van de Olympische Spelen en het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal evenals hoe de organisatoren van deze mega-sportevenementen met dit protest zijn omgegaan.

Hij rondde zowel zijn bachelor Geschiedenis (2017) als zijn research master Historical Studies (2019) aan de Radboud Universiteit cum laude af. Zijn masterscriptie analyseerde hoe de Europese Gemeenschap in de jaren 1970 en 1980 via consumentenbeleid en voorlichtingscampagnes de kloof met de burger probeerde te dichten. Hiernaast deed hij een onderzoeksstage naar de Volkenbond aan de Aarhus Universitet (2018), participeerde in een Honoursprogramma over de internationalisering van de Russische universiteiten in opdracht van het Nederlands Instituut in St. Petersburg (2017-18), en deed hij veldonderzoek naar Noord-Macedonische herinneringscultuur (2016-17).


Onderzoeksgroep

Publicaties

Projecten

Onderwijs

In de media

Nevenfuncties