P.R. Reef (Paul) MA

Docent - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Promovendus - Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid
Promovendus - Radboud Institute for Culture and History

P.R. Reef (Paul) MA
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Paul Reef werkt als promovendus en docent politieke en internationale geschiedenis bij de afdeling Geschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn proefschrift onderzoekt de opkomst en transnationalisering van publiek protest tegen het organiseren van de Olympische Spelen en de FIFA World Cup en hoe internationale sportorganisaties en organisatoren op dit protest hebben gereageerd. Over dit onderwerp heeft hij gepubliceerd in Tijdschrift voor Geschiedenis (2020), Nog meer wereldgeschiedenis van Nederland (2022), en het Routledge Handbook of Mega Sporting Events and Human Rights (2023). In 2023 ontving hij de Hermesdorf Talentprijs voor zijn mediaoptredens over sport en politiek en zijn rol in het publieke debat over mensenrechten en internationale sportevenementen.


Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn de dynamiek tussen sport en politiek, populaire politiek en protestbewegingen, internationale organisaties en Europese integratie in de 20e en 21e eeuw. Daarnaast heeft Paul een grote belangstelling voor de geschiedenis en politiek van (Zuid-)Oost-Europa en Rusland.

Voordat hij aan zijn proefschrift werkte, schreef Paul zijn masterscriptie over hoe de Europese Gemeenschap in de jaren zeventig de kloof met 'de man in de straat' probeerde te overbruggen via voorlichtingscampagnes en consumentenbeleid. Tijdens zijn studie liep Paul ook een onderzoeksstage over de Volkenbond aan Aarhus Universitet (2018), deed hij onderzoek naar de internationalisering van de Russische academische wereld in opdracht van het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg (2017-2019), en deed hij veldonderzoek naar de Noord-Macedonische herinneringscultuur (2016-2017).

Onderzoeksgroep

Publicaties

Projecten

Onderwijs

In de media

Nevenwerkzaamheden