mr. dr. M.A.N. van Schadewijk (Matthijs)

Universitair docent - Vaksectie Sociaal Recht

mr. dr. M.A.N. van Schadewijk (Matthijs)
Contactinformatie
Bezoekadres

Montessorilaan 10
6525 HR NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9049
6500 KK NIJMEGEN

Matthijs van Schadewijk is sinds 2017 werkzaam bij de Vaksectie Sociaal Recht. Hij coördineert en doceert de mastervakken Arbeidsrecht Verdiept en Onderneming & Arbeid. Daarnaast coördineert Matthijs het scriptietraject binnen de vaksectie en begeleidt hij studenten bij het schrijven van hun masterscriptie op het gebied van het arbeidsrecht.

Matthijs doet onderzoek op het gebied van het arbeidsrecht. Zijn interesse gaat in het bijzonder uit naar duurzaam werkgeverschap, grensoverschrijdende arbeid, het snijvlak tussen het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht en de wisselwerking tussen het Nederlandse en het Europese recht. Begin 2023 heeft Matthijs zijn proefschrift verdedigd over de positie van het concern in het arbeidsrecht. Centraal in zijn proefschrift staat de vraag hoe de versnipperde benadering van het concern in het arbeidsrecht zich verhoudt tot de rechtseenheid: het basisprincipe dat juridische regels en begrippen zoveel mogelijk hetzelfde moeten worden toegepast.

Matthijs is afgestudeerd in Europees recht en Nederlands (burgerlijk) recht (cum laude) aan de Radboud Universiteit Nijmegen en in Corporate and Insolvency Law (with distinction) aan de Nottingham Law School.

Matthijs is tevens lid van de opleidingscommissie van de rechtenfaculteit.

Onderzoeksthema
  • Arbeidsrecht

Publicaties

Onderwijs

Nevenwerkzaamheden