prof. mr. J.A.M.A. Sluysmans (Jacques)

Hoogleraar - Vaksectie Bestuursrecht

prof. mr. J.A.M.A. Sluysmans (Jacques)
Contactinformatie
Bezoekadres

Montessorilaan 10
6525 HR NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9049
6500 KK NIJMEGEN

Jacques Sluysmans (1975) studeerde in Leiden, Parijs en Brussel. Hij verrichtte onderzoek in Ithaca (NY) en Stellenbosch en promoveerde in 2011 in Leiden op een proefschrift getiteld ‘De vitaliteit van het schadeloosstellingsrecht in onteigeningszaken. Een studie naar theorie en praktijk’.

Sinds 2000 is Jacques werkzaam als advocaat, thans als partner bij Van der Feltz in Den Haag. Sinds 1 februari 2013 is hij als hoogleraar Onteigeningsrecht verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceert en doceert over onteigeningsrecht, overheidsaansprakelijkheidsrecht en de gedoogregelgeving. Jacques is onder andere hoofddocent en initiator van de Leergang Onteigeningsrecht van het CPO.

Verder is Jacques onder meer actief als bindend adviseur en (NAI) arbiter, voorzitter van de schadecommissie Zuydasdok, voorzitter van de Vereniging voor Bouwrecht, voorzitter van de Vereniging voor Onteigeningsrecht, en tevens lid van de Raad van Advies Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen en de International Expert Group on Expropriation.

Publicaties

Onderwijs

Nevenwerkzaamheden