mr. dr. M.V.R. Snel (Marnix)

Onderwijsdirecteur - Faculteitsbureau FdR

mr. dr. M.V.R. Snel (Marnix)
Bezoekadres

Montessorilaan 10
6525 HR NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9049
6500 KK NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Marnix Snel (1985) is de onderwijsdirecteur van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Hij studeerde Bestuurskunde en Nederlands recht (onderzoeksmaster) aan de Universiteit van Tilburg en promoveerde in 2016 op zijn proefschrift 'Meester(s) over bronnen' (Tilburg).

Als onderwijsdirecteur houdt Marnix zich bezig met het onderwijsbeleid van de faculteit (eindkwalificaties, curriculum, toetsing, onderwijsinnovaties, visitatie/accreditatie, enzovoort).

Daarnaast doet Marnix onderzoek op verschillende terreinen, waaronder methodologie van rechtswetenschappelijk onderzoek, juridisch onderwijs, vermogensrecht (met name contractenrecht), Caribisch vermogensrecht en Caribisch internationaal privaatrecht.

Marnix verzorgt onderwijs binnen het vak Burgerlijk Recht II en in het kader van de bachelorthesis. Als gastdocent is hij betrokken bij het vak Verdiepend privaatrecht van de University of Curaçao en bij het vak Methoden en technieken van fiscaal-juridisch onderzoek van de Nyenrode Business University.

Onderzoeksgroep

Publicaties

Onderwijs

Nevenwerkzaamheden