dr. C. Tejedor Garcia (Cristian)

Onderzoeker - Centre for Language Studies
Universitair docent - Departement Taal en communicatie

dr. C. Tejedor Garcia (Cristian)
Bezoekadres

Erasmusplein 1
6525 HT NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9103
6500 HD NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Dr. Tejedor García is universitair docent (UD) bij de afdeling Taal en Communicatie (TenC) en het Centre for Language Studies (CLS) aan de Radboud Universiteit (RU), gespecialiseerd in spraakherkenningstechnologie. Hij heeft een doctoraat in de informatica (2020, Cum Laude & International Mention) behaald aan de Universiteit van Valladolid, Spanje. Tijdens zijn promotieonderzoek heeft hij onderzoek uitgevoerd aan het Centrum voor Uitmuntendheid in Onderwijsinnovatie aan de Universiteit van Tallinn (Estland) en de Afdeling Spaanse Filologie aan de Autonome Universiteit van Barcelona. Na zijn afstuderen is hij gedurende drie jaar als postdoc lid geweest van het CLST at RU.

Cristian doet momenteel onderzoek binnen het vijfjarige door NWO gefinancierde project "Responsible AI for Voice Diagnostics" (RAIVD). Dit project omvat zes PhD-deelprojecten die zich richten op gegevensminimalisatie, uitlegbare AI, verantwoorde AI en op gegevens gerichte AI. Deze deelprojecten behandelen twee hoofdthema's: leesdiagnostiek en uitspraakbeoordeling, en vroege en differentiële diagnose van neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson en Alzheimer.

Door samenwerkingen met onderwijsdeskundigen, taalkundigen en medische experts heeft Cristian een diepgaand begrip ontwikkeld van ethische en privacyoverwegingen voor interactieve systemen en gegevensverzameling. Zijn toewijding aan verantwoorde AI in onderwijs en gezondheidszorg benadrukt zijn streven om een tastbare impact in deze domeinen te creëren.

Onderzoeksthema Onderzoeksgroep

Publicaties

Onderzoeksbeurzen en -prijzen

Projecten

Onderwijs

In de media

Nevenwerkzaamheden