dr. N.M. Terpstra (Niels)

Universitair docent - Centrum voor Internationaal Conflict-Analyse & Management

dr. N.M. Terpstra (Niels)
Bezoekadres

Heyendaalseweg 141
6525 AJ NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9108
6500 HK NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Niels Terpstra is Universitair Docent in Conflict Studies bij het Centrum voor Internationaal Conflict - Analyse & Management (CICAM) aan de Radboud Universiteit. In onderzoek en onderwijs richt hij zich op de analyse van gewapende conflicten en vredesvraagstukken. Niels zijn expertise ligt met name bij politiek geweld, het gedrag van rebellengroeperingen, opstandelingen, en terroristische organisaties. Hij is geïnteresseerd in internationale organisaties, buitenland- en defensiebeleid, en de politiek-strategische kanten van vredesmissies en militaire interventies. Hij heeft onderzoekservaring in Afghanistan, Sri Lanka, Colombia, Duitsland en Nederland.

Niels heeft gepubliceerd over deze thema's in internationaal gerenommeerde tijdschriften als Small Wars & Insurgency, Civil Wars, Peacebuilding, Studies in Conflict & Terrorism, and Modern Asian Studies.

Verder was hij betrokken bij een variëteit aan onderzoekscommissies en beleidsevaluaties, onder meer in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Justitie en Veiligheid en vredesorganisatie PAX.

Daarnaast gebruikt hij inzichten uit zijn onderzoek voor duiding bij actuele vraagstukken rondom vredesmissies, politiek geweld en terrorisme op de NOS, Radio 1, BBC Radio en verschillende landelijke kranten.

Niels is tevens onderzoeksfellow bij het Centre on Armed Groups in Genève.

In 2013 ontving hij de J.C. Baak prijs voor onderzoek dat bijdraagt aan vredige samenlevingen, uitgereikt door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW).Publicaties

Onderwijs

In de media

Nevenwerkzaamheden