dr. ir. M.H. Vastenburg (Martijn)

Universitair docent - Behavioural Science Institute
Universitair docent - Communicatiewetenschap

dr. ir. M.H. Vastenburg (Martijn)
Bezoekadres

Thomas van Aquinostraat 4
6525 GD NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9104
6500 HE NIJMEGEN

Werkdagen dinsdag, donderdag

Martijn Vastenburg doet onderzoek naar het ontwerp en de toepassing van AI-gestuurde innovaties in de gezondheidszorg. Hierbij staat de gebruiker centraal – hoe ontwerpen we oplossingen die optimaal aansluiten op de behoeften van de gebruikers?

Het onderzoek richt zich onder andere op de volgende vragen:
• Hoe kunnen we met AI slimmere robotoplossingen ontwerpen, zodat kwetsbare mensen langer zelfstandig kunnen wonen?
• Hoe kunnen we AI-gestuurde ziekenhuisbehandelingen beter afstemmen op de wensen van patiënten?
• Hoe kunnen we met AI mensen helpen hun slaapgedrag te verbeteren?

Als universitair docent bij Artificial Intelligence begeleidt Martijn Vastenburg AI-studenten en -ontwikkelaars bij het ontwerpen van innovaties die aansluiten bij de behoeften van de eindgebruiker. Hij coördineert het mastervak Human-Robot Interaction; begeleidt studenten bij projecten op het gebied van sociale robotica, gedragsverandering en AI in de gezondheidszorg; en draagt bij aan diverse ontwerpcursussen.

Martijn Vastenburg's achtergrond in informatica (MSc) en Industrieel Ontwerpen (PhD) positioneert hem op het snijvlak van AI en design. Zijn onderzoeksthema's, waaronder ontwerpmethodologie, persuasieve technologie, serious gaming en gedragsveranderingstheorie, weerspiegelen het interdisciplinaire karakter van zijn werk.

Recente studentenprojecten o.a.:
• Maike Berkhof (M AI- 2024): Exploring patient-in-the-loop approaches to personalized treatment in oncology: supporting patient values with Bayesian decision support .
• Joy Haggenburg (B AI – 2024): Patient-centered treatment for cancer patients: Exploring the use of patient preferences in AI algorithms.
• Britt Deckers (M AI 2023): Personalization of a Social Health Care Companion.

Naast zijn werkzaamheden voor de universiteit is Martijn Vastenburg directeur van onderzoeksbureau ConnectedCare b.v., waar in Europees verband wordt gewerkt aan innovaties voor de gezondheidszorg.

Onderzoeksthema
  • Design for behavior change, social robots, persuasive technology
Onderzoeksgroep

Publicaties

Projecten

Onderwijs

Nevenwerkzaamheden