mr. T.J. Vennmanns (Tom)

Promovendus - Vaksectie Burgerlijk Recht

mr. T.J. Vennmanns (Tom)
Bezoekadres

Montessorilaan 10
6525 HR NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9049
6500 KK NIJMEGEN

Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Tom J. Vennmanns studeerde Europees Recht (LL.B. - 2016), Nederlands recht, met de specialisatie Burgerlijk recht (mr., cum laude - 2018), en European Law and Global Affairs (LL.M., cum laude - 2021) aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster studeerde hij Duits recht (LL.M., magna cum laude - 2019). Zijn studies leidden hem ook naar Stockholm (Stockholm University) en Taipei (National Taiwan University).

Sinds juni 2020 werkt hij als promovendus Smart Contracts & Dispute Resolution aan de faculteit. Voordat hij bij de Radboud Universiteit in dienst trad, werkte hij als wetenschappelijk assistent bij het Instituut voor Internationaal Ondernemingsrecht (Vaksectie Burgerlijk Recht, Rechtsfilosofie en Internationaal Privaatrecht) aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster. Verder werkte hij bij verschillende internationale advocatenkantoren in Nederland en Duitsland en deed hij ervaring op in het Europees Parlement.

Tom is gespecialiseerd in internationaal privaatrecht, Weens kooprecht (CISG), Europees privaatrecht, alternatieve en online geschillenbeslechting (ADR/ODR), consumentenrecht en algemeen Duits en Nederlands contracten- en handelsrecht. Zijn onderzoek richt zich op de juridische uitdagingen van het digitale tijdperk en met name op de vraag hoe digitale juridische oplossingen (Legal Tech) zoals Smart Contracts, Blockchain-technologie en online platforms voor geschillenbeslechting (ODR) de toegang tot de rechter kunnen garanderen, de procedures voor de overheidsrechter kunnen verbeteren en deze effectiever en toegankelijker kunnen maken.

Door een nauwe culturele, academische en praktijkgerichte band met Duitsland en Nederland zet Tom zich in om barrières en obstakels tussen beide landen te overwinnen en beide culturen en naties samen te verbinden. Zijn functie maakt deel uit van het Landelijk Sectorplan Digital Legal Studies en Conflictoplossende Instituties.

Publicaties

Projecten

Onderwijs

Curriculum Vitae

Nevenwerkzaamheden