prof. dr. J. Verheul (Jaap)

Bijzonder hoogleraar - Radboud Institute for Culture and History

prof. dr. J. Verheul (Jaap)
Contactinformatie
  • 024-3615517
Werkdagen donderdag

Jaap Verheul is bijzonder hoogleraar Transatlantische Betrekkingen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze leeropdracht is ingesteld door de Atlantische Commissie in Den Haag. De Atlantische Commissie een forum voor het publieke debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken. Zij geeft voorlichting over en stimuleert onderzoek naar thema’s zoals de betrekkingen tussen Europa en de Verenigde Staten, ontwikkelingen in de NAVO en Europese veiligheidskwesties. De Atlantische Commissie wil hiermee de maatschappelijke discussie over deze onderwerpen bevorderen.

Daarnaast is Jaap Verheul als hoofddocent verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zijn expertise ligt op de trans-Atlantische geschiedenis en cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw en cultuurgeschiedenis van de Verenigde Staten. Zijn huidige onderzoek is gericht op denkbeelden over cultuur en nationale identiteit, in het bijzonder in de Verenigde Staten en Nederland, en op de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Jaap Verheul coördineert een aantal onderzoeksprojecten op het gebied van transnationale geschiedenis en digital humanities.

Publicaties

Onderwijs

Nevenwerkzaamheden