R.E. Weeda MSc (Renske)

Promovendus - Science Education Research

R.E. Weeda MSc (Renske)
Contactinformatie
Bezoekadres

Toernooiveld 216
6525 EC NIJMEGEN

Postadres

Postbus 9010
6500 GL NIJMEGEN

Werkdagen woensdag, vrijdagochtend

Ze geeft al meer dan 15 jaar les, als docent informatica en wiskunde in het voortgezet onderwijs, gastdocent informatica aan de Radboud Universiteit en docent Requirements Engineering in het bedrijfsleven.

Renske behaalde haar universitaire master Informatica, en later haar Masters lerarenopleiding Informatica en Wiskunde (allemaal cum laude). Momenteel combineert ze het lesgeven in het voortgezet onderwijs met haar promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar onderzoeksinteresses zijn het onderwijzen en toetsing van Informatica in het secundair onderwijs, met een specifieke focus op algoritmen en programmeren.

Renske ziet haar positie als promovendus als een kans om haar eigen kennis over informaticapedagogiek naar een ander niveau te brengen, maar ook om deze kennis op een zinvolle manier met anderen te delen. Zo integreert ze wat ze leert in lesmateriaal als een van de auteurs van Informatica Actief (een van de twee CS-uitgeverijen voor het voortgezet onderwijs in Nederland), als sparringpartner voor het CvTE, alsook landelijk professionele ontwikkelingscursussen aan te bieden voor zowel VO deocenten als lerarenopleiders. Haar voornaamste passie is het enthousiasmeren van leerlingen, vooral die getalenteerde, creatieve en succesvolle tieners die eerst dachten dat informatica niet 'hun ding' zou zijn, en met dat in gedachten werd ze mede-oprichter van CS-unplugged lesmateriaal afgestemd op het vernieuwde Nederlands VO informatica curriculum.

Onderzoeksthema Onderzoeksgroep

Publicaties

Nevenfuncties