Pim Assendelft

Pim Assendelft, hoogleraar preventie in de zorg
Preventie gaat over individueel gedrag, sociale en fysieke omgeving.
Naam
Pim Assendelft

Pim Assendelft is hoogleraar Preventie in de zorg bij het Radboudumc, en tevens voorzitter van de interfacultaire project preventie en zorg.

Met veel plezier vervul ik de rollen van ‘trekker’ van het Interfacultaire project preventie en voorzitter van de Kerngroep. Preventie gaat over individueel gedrag, sociale en fysieke omgeving. Als huisarts en vanuit het Radboudumc denk ik al snel aan de spreekkamer en individueel gezondheidsgedrag, maar ik kom er steeds vaker achter dat dit gedrag erg afhankelijk is van de context.

Ik vind het persoonlijk erg leuk om van alle invalshoeken uit alle faculteiten te leren. Verder vind ik het als ‘verbinder’ inspirerend om te verbinden tussen onderwijs, onderzoek en praktijk, en tussen Radboud Universiteit, Radboudumc en partijen in de regio, zoals andere universiteiten, hogescholen, gemeenten, huisartsengroepen en GGD’en. Preventie doe je niet achter een bureau of in alleen maar in een spreekkamer: je moet daar zijn waar de mensen wonen en werken! Dat vergt ‘omdenken’ en een heel eigen infrastructuur voor onderwijs en onderzoek. Da’s interessant pionierswerk!