Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.
Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.

SIG Duurzaamheid

Wat is de rol van de universiteit om studenten en docenten in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen en verantwoord te handelen in een veranderende, onzekere en complexe wereld? Hoe kan de universiteit bijdragen en een ontwikkeling bevorderen die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen?

Het is essentieel dat wij als instelling voor hoger onderwijs onze verantwoordelijkheid nemen om duurzame ontwikkeling te bevorderen. Er is een momentum voor duurzaamheid aan onze universiteit en wij willen alle mensen samenbrengen die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn en eraan werken. Medewerkers en studenten moeten ideeën en competenties ontwikkelen die zeer relevant zijn voor de huidige maatschappij, ons milieu en de economie.

Doelen

Tijdens de opstartperiode zal er tijdens de bijeenkomsten gezamenlijk gewerkt worden aan het creëren en uitwerken van doelen. Deze SIG zal de ruimte en de plaats bieden om de krachten te bundelen, ideeën, projecten en ambities te delen en met elkaar in contact te komen in een werkgroep.

Wat is een Special Interest Group?

Een Special Interest Group (SIG) bestaat uit mensen die verbonden zijn in hun interesse voor een onderwijsgerelateerd thema. Het Radboud Teaching and Learning Centre faciliteert de SIG zodat ze samen het onderwerp uit kunnen diepen en onderzoeken.

Bekijk alle SIGs

Contactinformatie

Wil je meer weten en/of deelnemen? Neem contact op met Sandra Klaperski-van der Wal.