Student met VR-bril op
Student met VR-bril op

SIG eXtended reality

Tijdsduur
2022
Projecttype
Onderwijs

Onder extended reality (XR) vallen onder andere virtual reality, augmented reality, mixed reality en 360-graden-video’s. De leden van deze Special Interest Group denken na en delen kennis met elkaar over de manier waarop dergelijke innovaties kunnen worden ingezet in het onderwijs.

Doelen

  • Een gemeenschap creëren van XR-enthousiastelingen en -professionals in het onderwijs. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ervaringsdeskundigen, professionals, ondersteuners. Het belangrijkste om deel te nemen, is dat je in eerste plaats een geïnteresseerde bent. Iedereen is welkom.
  • Kennis delen met elkaar over de manier waarop XR ingezet kan worden in het onderwijs en elkaar zo inspireren creatief om te gaan met onderwijs.
  • In kaart brengen welke bestaande projecten met betrekking tot XR in het onderwijs momenteel lopen en welke ondersteuning voor nieuwe projecten mogelijk is. De bedoeling is om XR-projecten zichtbaarder en toegankelijker te maken voor belangstellenden.

Wat is een Special Interest Group?

Een Special Interest Group (SIG) bestaat uit mensen die verbonden zijn in hun interesse voor een onderwijsgerelateerd thema. Het Radboud Teaching and Learning Centre faciliteert de SIG zodat ze samen het onderwerp uit kunnen diepen en onderzoeken.

Bekijk alle SIGs

Contactinformatie

Wil je meer weten en/of deelnemen? Neem contact op via edt@ru.nl.