Schildpad zwemt in zee verstrikt in visnet

SIG Onderwijs voor duurzaamheid

Wat is de rol van de universiteit om studenten en docenten in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen en verantwoord te handelen in een veranderende, onzekere en complexe wereld? Hoe kan de universiteit bijdragen en een ontwikkeling bevorderen die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen?

Het is essentieel dat wij als instelling voor hoger onderwijs onze verantwoordelijkheid nemen om duurzame ontwikkeling te bevorderen. Er is een momentum voor duurzaamheid aan onze universiteit en wij willen alle mensen samenbrengen die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn en eraan werken. Medewerkers en studenten moeten ideeën en competenties ontwikkelen die zeer relevant zijn voor de huidige maatschappij, ons milieu en de economie.

Doel van de SIG

Deze Special Interest Group Sustainability zal de ruimte en de plaats bieden om de krachten te bundelen, ideeën, projecten en ambities te delen en met elkaar in contact te komen in een werkgroep. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een of beide van onze eerste twee startbijeenkomsten in maart en april.

Je kunt één of beide data bijwonen, het gaat erom dat we samenkomen en dit initiatief starten. De eerste twee bijeenkomsten zijn om elkaar te leren kennen en ons werk op het gebied van duurzaamheid te delen en van daaruit zullen we het programma voor de volgende bijeenkomsten samenstellen.

Startbijeenkomsten

  • Donderdag 9 maart 15:00-16:30 uur.
  • Dinsdag 11 april 15:00-16:30 uur

Locatie

Thomas van Aquinostraat 1, ruimte 00.36 (Docentenlounge Teaching and Learning Centre)

Contactinformatie

Wil je meer weten en deelnemen? Neem contact op met Rozalia.