Radboud Pre-University College (PUC): Daag jezelf uit en maak kennis met wetenschap & onderzoek.

Het Radboud Pre-University College (PUC) slaat een brug tussen het voortgezet onderwijs en de universiteit. Met allerlei activiteiten probeert het PUC de overstap van vwo naar wo kleiner te maken en talentvolle scholieren de kans te geven zich extra te ontwikkelen. We laten bovenbouw scholieren en docenten op een actieve manier kennis maken met de universiteit.

Inzet studenten Radboud Universiteit op school

Vanuit het Radboud Pre-University College denken wij graag mee over de inzet van studenten in het voorgezet onderwijs.

Wij willen, in samenwerking met scholen, de impuls die nu ontstaat vanuit de NPO gelden, gebruiken om de verbinding te zoeken op inhoudelijke aansluiting. Daarbij willen wij nagaan hoe we het wetenschappelijk onderzoek, een academische (studie)houding en vormen van academisch onderwijs (hoorcolleges, werkgroepen) de school in kunnen brengen en kunnen koppelen aan het vo-curriculum.

Agenda scholieren

Docenten en scholieren met interesse in biologie, informatica, natuurkunde, scheikunde en/of wiskunde kunnen terecht bij het Radboud PUC of Science

Studenten_Huygensgebouw

Docenten en scholieren met interesse in talen, geschiedenis, rechten, gedrag en/of maatschappij kunnen terecht bij het Radboud PUC of Society.

pucsociety

Op zoek naar de juiste studie?

Wil je meer weten over open dagen, proefstuderen of een dagje meelopen? Bekijk onze voorlichtingsactiviteiten voor het vinden van de juiste studie.

Voor nog meer inspiratie:

Maak een account aan op Radboud Recharge of bekijk de video's van Radboud Reflects en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Niets missen van wat het Radboud PUC organiseert? Leg dan jouw voorkeuren vast en wordt als eerste geïnformeerd.