Zoek in de site...

Zoom-workshops 'Poëzie en media in het voortgezet onderwijs'

Datum
woensdag 7 september 2022Plaats in mijn agenda
Tijd
19:15 tot
Locatie
Online (Zoom)
Spreker
Jeroen Dera, Kila van der Starre, Aafje de Roest
Beschrijving

Vraag een willekeurige persoon om te beschrijven wat een gedicht is, en de kans is groot dat het woord ‘papier’ valt. Dat is ook niet zo gek, want een aanzienlijk deel van de Nederlandstalige poëzie verschijnt in papieren dichtbundels en bloemlezingen. Toch is het terrein vele malen breder: poëzie vind je ook op podia, in digitale media, op gebouwen en zelfs op lichamen van mensen.

Uit recent onderzoek blijkt dat veel scholieren zich niet zo sterk bewust zijn van die verscheidenheid, terwijl we ook zien dat jongeren bij uitstek betrokken zijn bij vormen van ‘poëzie buiten het boek’. Alle reden dus om in het onderwijs expliciet aandacht te besteden aan de vele gedaanten die poëzie kan aannemen. In deze workshopreeks krijg je daarvoor praktische handvatten aangereikt van drie experts uit de neerlandistiek.

  • 4 online workshops op woensdagen van 19.15 tot 20.30 uur
  • 7 september, 21 september, 5 oktober en 19 oktober 2022
  • Inschrijven uiterlijk 31 augustus 2022
  • Kosten voor deelname: € 50,- per persoon (inclusief het boek Poëzie als alternatief van Jeroen Dera en een certificaat van deelname)
Contactpersoon
Radboud Pre-University College of Society
E-mail
Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. Deelnemers ontvangen voor aanvang van elke workshop een Zoomlink. In sommige gevallen komt deze mail in de spamfolder terecht. Heb je de Zoomlink niet ontvangen, mail dan naar pucofsociety@let.ru.nl.