Interesse in Spaanse taal en cultuur? Lees dan verder!

Datum bericht: 20 mei 2020

Voor leerlingen
Ben je benieuwd wat je kunt verwachten als je Spaans gaat studeren in Nijmegen? Aan de hand van korte filmpjes leggen docenten en studenten van de Radboud Universiteit het uit. Zo ontdek je bijvoorbeeld wat colleges taalkunde, cultuurkunde en taalverwerving inhouden. Ook vertellen studenten over hun eigen ervaringen met de studie.

Voor docenten
Docenten Spaans in het voortgezet onderwijs zijn van harte uitgenodigd voor de docentendag Spaans. Deze nascholing met het thema Enseñar el español en la actualidad vindt plaats op donderdag 1 oktober. We bespreken thema's als de sociale protesten in Chili en literatuurdidactiek voor adolescenten. Ook kijken we samen hoe we de vertaalslag kunnen maken vanuit het onderzoek aan de universiteit naar de praktijk in de klas. Alle deelnemers gaan naar huis met concreet lesmateriaal dat direct in de lessen ingezet kan worden.