Leerling Stedelijk Gymnasium Breda winnaar Nescioprijs 2020!

Datum bericht: 17 april 2020

Vanmiddag, 17 april 2020, is tijdens een digitale bijeenkomst de Nescioprijs 2020 uitgereikt. Na een spannende competitie verkoos een vakkundige jury uit een recordaantal van 64 inzendingen Marinke van der Meer van het Stedelijk Gymnasium Breda met haar profielwerkstuk 'B-b-b-ben ik wel goed genoeg?' tot de winnaar van deze editie. Marinke ontvangt een geldprijs van € 500,- en een uitnodiging tot sollicitatie bij de Radboud Honours Academy (Propedeuseprogramma).

Op een welverdiende tweede plaats zijn Lies Nas en Florentien Stikkelorum (Stedelijk Gymnasium Nijmegen) geëindigd met hun profielwerkstuk 'Che Guevara langs de meetlat van ethiek'.

De derde prijs is voor Angel van der Leij en Merle Smit (RSG Pantarijn) met hun werkstuk 'Herdenken, voor wie doen we dat nog'.

De juryleden lazen tijdens de uitreiking voor de makers van de zeven beste profielwerkstukken een zogenaamde 'laudatio' voor. Zo werd de winnares toegesproken met o.a. de woorden: "Je theoretisch kader is helder uiteengezet. Je definieert wat stotteren is en gaat dieper in op de ontwikkeling en de mogelijke oorzaken ervan. Ditzelfde doe je voor het construct zelfbeeld. Ook al gaf je in het voorwoord aan moeite gehad te hebben met de juiste literatuur kiezen, je selectie is uitstekend en je duidelijke structuur maakt alles goed te volgen. Je literatuurlijst is indrukwekkend. Maar liefst vijf pagina’s vol met wetenschappelijke referenties. Het plezier spat er vanaf!"

Het Radboud Pre-University College of Society feliciteert nogmaals alle genomineerden en winnaars!