Lieve decaan, je staat er niet alleen voor

Datum bericht: 21 mei 2021

Voor leden van alle decanenkringen (en andere geïnteresseerden) organiseert de Radboud Universiteit jaarlijks een Decanendag. Voor de laatste editie van 20 mei 2021 werd onze Teacher in Residence Miriam Groenen-Ruis uitgenodigd om te presenteren over de publicatie 'Het vergeten examendomein' die zij samen met haar collega-Teachers in Residence heeft ontwikkeld.

In deze publicatie belichten de Teachers in Residence van de Faculteit der Letteren het belang van het examendomein C/F (oriëntatie op studie en beroep) en het ambassadeurschap van de (examen)docent. De Teachers in Residence reiken handvatten aan om aandacht te besteden aan studie- en beroepsperspectieven in de geesteswetenschappen. Daarnaast doen ze concrete voorstellen om de academische inhoud van Letterenstudies op een laagdrempelige manier in te passen in de vaklessen. Aanvullend schreef Miriam hierover de blog 'Lieve decaan, je staat er niet alleen voor'.

De onderstaande presentatie, het filmpje en de blog kunnen op scholen ingezet worden om het belang van de invulling van domein C/F te benadrukken.