Marit en Rwan (Commanderij College) winnaars van de Nescioprijs 2021!

Datum bericht: 16 april 2021

Vanmiddag, 16 april 2021, is tijdens een digitale bijeenkomst de Nescioprijs 2021 uitgereikt. Na een spannende competitie verkoos een vakkundige jury uit 40 inzendingen Marit Bongers en Rwan Al-Attar van het Commanderij College met hun profielwerkstuk 'The Word that does not belong to Everyone – Een genealogie van het N-woord’ tot de winnaars van deze editie. Marit en Rwan ontvangen een geldprijs van € 500,- en een uitnodiging tot sollicitatie bij de Radboud Honours Academy (propedeuseprogramma).

Op een welverdiende tweede plaats zijn Sam Ringeling en Noah van Boven (Corlaer College) geëindigd met hun profielwerkstuk ‘Journaalfonetica'.

De derde prijs is voor Casper Jeukendrup en Luc Wehrens (Stedelijk Gymnasium Arnhem) met hun werkstuk 'Gegrepen door muziek'.

De juryleden lazen tijdens de uitreiking voor de makers van de zeven beste profielwerkstukken een zogenaamde 'laudatio' voor. Zo werden de winnaars toegesproken met o.a. de woorden: “Wat jullie onderzoek zo goed maakt is om te beginnen dat jullie het op sensitieve en verantwoordelijke wijze hebben opgezet en uitgevoerd. Daarnaast zijn jullie er in geslaagd om een veelzijdig beeld te schetsen van het N-woord: jullie werkstuk heeft een historische, een cultuurtheoretische en een taalfilosofische component, en jullie maken dit theoretische verhaal relevant door het te plaatsen in een maatschappelijke context. Daar schetsen jullie een gedifferentieerd beeld van het gebruik van het woord, en de gevoeligheden eromheen. Met dit onderzoek zijn jullie erin geslaagd om het aanhoudende belang van de ethische en maatschappelijke vraagstukken rondom de slavenhandel, en de koloniale geschiedenis van Europa aan te tonen."

Het Radboud Pre-University College of Society feliciteert nogmaals alle genomineerden en winnaars!